SAMARBETET

Vårt beslut att sambeta växte fram sommaren 2019, vi arbetade på textiltrycksavdelningen på Konstnärernas Kollektivverkstad i Farsta. Vi samtalade om våra konstnärliga ambitioner och om tekniker för att trycka på olika tygkvalitéer. Det visade sig att vi delade samma stora passion för färg och form och kreativt skapande i det textila materialet. Där och då tog vi ett beslut om att påbörja ett större samarbete. Vi startade med projektet Dagens och nattens blommor. Men med Corona fick vi tänka om och under en mycket annorlunda arbetsperiod har vi arbetat digitalt med att designa en kollektion mönster för olika produkter till exempel gardiner, kuddar och grafisk textil konst.

Den digitala arbetsprocessen

Trots våra goda digitala förkunskaper så har den digitala arbetsprocessen varit en stor utmaning som nu landat i att vi har digitala yrkeskompetenser i att arbeta med färg och mönsterrapportering. Vi designar rapporterade mönster i Illustrator, mockups i Photoshop, kataloger i inDesign och vår sajt i Dreamweaver.

Digitalprint

Genom att göra research och provtrycka på olika tryckerier så har vi nu en säker och professionell produktionsprocess som fungerar bra. Slutprodukten består av digitaltryckta tyger med vår egen design som har hög kvalité och som uppyller certifierade krav för härdigheter och miljö.

Vårt showroom är www.kattun.se

Här visar vi vår design exklusivt och endast här kan du göra beställningar genom att ringa till eller mejla den som designat det du vill beställa eller ställa frågor om.

Frågor

info@kattun.se

Jane Lundström - Textilkonstnär

Jane Lundström

jane.lundstrom@kattun.se
070 623 16 99

Jane gick ut Gerlesborgsskolan i Stockholm år 2007 och har sedan dess arbetat med måleri, mönsterdesign och textila hantverkstekniker som shibori och screentryck liksom produktutveckling av handdukar, kuddar och påslakan. Hon har erfarenhet av att skapa produktionsunderlag för digitaltryck på olika textila material. Jane har också under många år arbetat inom Human Resource vilket bidrar till en förståelse för hur färg och form påverkar oss människor och vilken betydelse det textila materialet har vid inredning av rum. Jane arbetar med screentryck på KKV, Konstnärernas kollektivverkstad i Farsta samt i sin ateljé, Studio ABC i Vällingby. Just nu arbetar hon med experimentella tryck på återvunnen ull.

Mer om Jane www.janelundstrom.se


Mona PedersonTextilkonstnär
Mona Pedersson

mona.pedersson@kattun.se
070 438 19 82

Mona gick ut Konstfack på 70-talet och har arbetat i verksamheter som Textilarna i Gamla Stan, Textilgruppen på Hornsgatan och i projektet Mönstra med Sici Ekvall. Mona har tillsammans med kollegor drivit ett textiltryckeri under 20 år Tygtrycket, med egen produktion men även producerat tyger för inredare, konstnärer curators mfl. Mona är den som redan år 2000 pluggade e-handel och började efter it-bubblan att undervisa 2005 på Designgymnasiet i Sickla i textil design, mode, plaggmönsterkonstruktion och digitalt skapande. Hon utvecklar vår hemsida kattun.se och och har koll på hur våra digitala produktionsunderlag ska se ut för att färgerna ska stämma genom hela produktionsprocessen.

Mer om Mona www.monapedersson.se