Jane Lundström

jane.lundstrom@kattun.se
070 623 16 99

Jane gick ut Gerlesborgsskolan i Stockholm år 2007 och har sedan dess arbetat med måleri, mönsterdesign och textila hantverkstekniker som shibori och screentryck liksom produktutveckling av handdukar, kuddar och påslakan. Hon har erfarenhet av att skapa produktionsunderlag för digitaltryck på olika textila material. Jane har också under många år arbetat inom Human Resource vilket bidrar till en förståelse för hur färg och form påverkar oss människor och vilken betydelse det textila materialet har vid inredning av rum. Jane arbetar med screentryck på KKV, Konstnärernas kollektivverkstad i Farsta. Just nu arbetar hon med experimentella tryck på återvunnen ull.

Mer om Jane www.janelundstrom.se

 

Mona Pedersson

mona.pedersson@kattun.se
070 438 19 82

Mona gick ut Konstfack på 70-talet och har arbetat i verksamheter som Textilarna i Gamla Stan, Textilgruppen på Hornsgatan och i projektet Mönstra med Sici Ekvall. Mona har tillsammans med kollegor drivit ett textiltryckeri under 20 år Tygtrycket, med egen produktion men även producerat tyger för inredare, konstnärer curators mfl. Mona är den som redan år 2000 pluggade e-handel och började efter it-bubblan att undervisa 2005 på Designgymnasiet i Sickla i textil design, mode, plaggmönsterkonstruktion och digitalt skapande. Mona utvecklar vår hemsida kattun.se och och har koll på hur våra digitala produktionsunderlag ska se ut för att färgerna ska stämma genom hela produktionsprocessen.

Mer om Mona www.monapedersson.se

Vårt samarbete

Vårt beslut att sambeta växte fram sommaren 2019, vi arbetade på textiltrycksavdelningen på Konstnärernas Kollektivverkstad i Farsta. Vi samtalade om våra konstnärliga ambitioner och om tekniker för att trycka på olika tygkvalitéer. Det visade sig att vi delade samma stora passion för färg och form och kreativt skapande i det textila materialet. Där och då tog vi ett beslut om att påbörja ett större samarbete. Vi startade med projektet  Dagens och nattens blommor. Men med Corona fick vi tänka om och under en mycket annorlunda arbetsperiod har vi arbetat digitalt med att designa mönster för inredning med veckade gardiner. Kollentionen består av 17 mönster med flera färgställningar och vi döpte den till VIDDER.

 

TYSTA - se våra bilder från KKV textiltryckverkstan

Vårt designkoncept TYSTA består av textilt konsthantverk i form av mönsterbilder som är tryckta på ylletyger. Vi har med fokus på färg och form designat moduler, vepor samt väggtextilier som kan kombineras i olika miljöer. Det är dekorativt textilt konstantverk som bidrar till en god ljudmiljö. Vårt geometriska formspråk utgår från klassiska mönster som randigt, rutigt och prickigt, kombinerat med organiska strukturer. Vår färgkarta består av färger som harmonierar med ullens varmvita färgtoner.

Vi screentrycker våra produkter för hand på Konstnärernas Kollektivverkstad i Farsta.